Inloggen

IVL drogen

Zaden vormen het verspreidingsmechanisme voor een plant. Door hun vermogen om uit te drogen zijn zaden ideaal om op te slaan. Wanneer de condities optimaal zijn vormen deze zaden de basis voor het kiemen van een nieuwe generatie.

IVl levert maatwerk zaaddrogers, zaaddroogkasten en trommeldrogers. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van de optimale omstandigheden voor het geconditioneerd drogen van zaden. De condities dienen geoptimaliseerd te zijn ten aanzien van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtsnelheid en luchtverversing.

Besturing

Met onze unieke IVL besturingstechniek kunt u eenvoudig alle factoren naar eigen wens afstemmen en cotroleren op het type zaad. Om de condities 24/7 te waarborgen is het mogelijk om vanuit onze locatie in Wijk bij Duurstede uw installatie te monitoren, zo kunnen wij eventuele storingen al oplossen voordat uw ze heeft geconstateerd.

Zekerheid

Al onze producten worden in eigen huis ontwikkeld. Met meer dan 40 jaar ervaring bent u met een droogkast van IVL verzekerd van een optimaal droogproces.

Lease of huur

Heeft u tijdelijk een klimaatkast nodig voor onderzoek? Al onze droog-, kiem- en klimaatkasten kunt u onder gunstige voorwaarden leasen of huren.

Hieronder enkele voorbeelden van door ons ontwikkelde zaadrogers.

IVL Kleine zaaddroger

Kleine zaaddroger

Deze zaaddroger is geschikt voor hoeveelheden van een paar kilo. De luchthoeveelheid is ruim instelbaar / wervelbaar.

IVL Zaaddroogkast

Statische zaaddroogkast

Deze zaadroogkast met afmetingen van 600 x 600 mm. heeft een capaciteit van 12 droogbakken.  De zaden kunnen teruggedroogd worden naar een relatieve vochtigheid (RV) van 10% bij een temperatuur verstelbaar tussen 15ºC en 30ºC.

Hier afgebeeld zonder droogbakken.

IVL Droogkast met 2 compartimenten

Type: D-KK 2/1 MG CP

De IVL droogkast D-KK 2/1 MG CP bestaat uit twee afzonderlijke compartimenten boven elkaar, ieder met een eigen deur. Elk compartiment wordt voorzien van een eigen regeling en van een separaat koelcircuit en een separate sorptiedroger. Hierdoor kunnen de condities in de compartimenten onafhankelijk van elkaar worden ingesteld en gehandhaafd. 

Meer informatie, klik hier

IVL Trommeldroger voor geprimed zaad

De IVL trommeldroger is ontworpen om kleine hoeveelheden zaad te behandelen, zoals bijvoorbeeld afkomstig uit osmose priming.

De trommeldroger is ontworpen om zaad te drogen, waarbij gebruik gemaakt wordt van drooglucht die wordt ontvochtigd door afkoeling en door sorptiedroging.

Meer informatie, klik hier