Inloggen

IVL Kweken

Na het kiemproces groeien de zaden verder in een kweekkast, kweekcel of kweekkamer. De condities dienen geoptimaliseerd te zijn ten aanzien van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtsnelheid en verlichting. Wij leveren maatwerk voor een optimaal groeiproces van uw zaden.

Besturing

Met behulp van de unieke IVL besturing worden deze factoren aangestuurd en gecontroleerd. Om deze condities 24/7 te waarborgen is het mogelijk om vanuit onze locatie in Wijk bij Duurstede uw installatie te monitoren, zo kunnen wij eventuele storingen al oplossen voordat uw ze heeft geconstateerd.

Innovatief

Door toepassing van LED-verlichting is het mogelijk alleen die delen van het lichtspectrum aan te bieden die efficiënt bijdragen aan de fotosynthese. De besparing op energiegebruik door de verlichting tikt extra aan, doordat de warmte die minder vrij komt in de kweekcellen ook niet weg gekoeld hoeft te worden.

Zekerheid

Met onze specialistische kennis zijn wij in staat uw wensen te vertalen in een maatwerk oplossing. Met een oplossing van IVL bent u verzekerd van een optimaal groeiproces.

Lease of huur

Heeft u tijdelijk een klimaatkast nodig voor onderzoek? Al onze droog-, kiem- en klimaatkasten kunt u onder gunstige voorwaarden leasen of huren.

Hieronder enkele voorbeeld oplossingen:

IVL Weefselkweekkast

De welbekende kiem- en klimaatkasten van IVL zijn sinds vele jaren in verschillende uitvoeringen leverbaar.

De weefselkweekkast is voorzien van schapkoeling, daarbij worden de productcontainers direct met geconditioneerde lucht aangeblazen. Ofwel; het ideale klimaat voor proeven of andere onderzoeksdoeleinden.

De koeling van de schappen zorgt ervoor dat de warmte van de lampen geen invloed heeft op het product. De kast wordt voorzien van de nieuwste generatie microprocessor-regelaar, waarin alle relevante functies kunnen worden ingesteld.

De kast wordt standaard geleverd met TL- verlichting. Optioneel is dimbare verlichting of ledverlichting .

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie, neem dan contact met ons op.

Weefselkweekkast voorzien van schapkoelsysteem:

  • anti-condens
  • optimale groei
  • indirecte RV regeling in de kweekcontainer
  • homogene temperatuur op alle schappen
  • laag geluidsniveau

Opties:

  • dimbare verlichting
  • LED verlichting

Weefselkweekkamer HZPC

Ten behoeve van de R&D in Metslawier heeft IVL-Bedrijfskoeling B.V. 4 klimaatkamers ingericht ten behoeve van weefselkweek en opslag.

Lees meer over dit project...

Weefselkweekcel met LED verlichting

Bij Rijk Zwaan R&D in Fijnaart is een weefselkweekcel ingericht voor experimenten met LED-verlichting in combinatie met het beproefde concept voor schapkoeling. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende soorten LED-verlichting in verschillende combinaties.

Lees meer over dit project...