Inloggen

Infoblad IVL Trommeldroger

Trommeldroger

  • Aantal trommels 6
  • Terugdrogen van 10 tot 15% RV bij een temperatuur instelbaar tussen 25ºC en 30ºC

De IVL trommeldroger is ontworpen om kleine hoeveelheden zaad te behandelen, zoals bijvoorbeeld afkomstig uit osmose priming.

De trommeldroger bestaat uit een omkasting waarbinnen 6 trommels zijn geplaatst. Zaad wordt in zakjes (textiel / gaasdoek?) in deze trommels gelegd. Dit biedt de mogelijkheid om zaad van verschillende soorten en of batches gelijktijdig te behandelen.

De trommeldroger is ontworpen om zaad te drogen, waarbij gebruik gemaakt wordt van drooglucht die wordt ontvochtigd door afkoeling en door soprtiedroging.

Naast de droogfunctie is in deze unit ook een bevochtigingsfunctie opgenomen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om het vochtgehalte van het zaad (eventueel tussentijds) enigszins te verhogen alvorens het weer terug te drogen naar het gewenste lage vochtgehalte.

De trommeldroger wordt geregeld door middel van digitale regelaars voor temperatuur en relatieve vochtigheid, waarbij er ook mogelijkheden zijn om een programma te volgen. In de basis is de unit geschikt voor stand alone bedrijf, uiteraard zijn er mogelijkheden voor monitoring en bewaking op afstand.

Waar de basis van deze trommeldroger redelijk vast ligt, heeft IVL de kennis en kunde in huis om aan te passen aan de wensen van de klant.