Inloggen

Drum Priming

Voor het zogenaamde “primen” van zaden zijn er verschillende processen beschikbaar. Eén van die processen is het zogenaamde “drumpriming”.

Bij drumpriming wordt een partij zaad in een langzaam draaiende afgesloten trommel continue gelijkmatig gemengd. Gedurende een instelbare periode wordt een vooraf bepaalde hoeveelheid water geleidelijk en gelijkmatig verdeeld in de trommel gebracht. Door de continue mengende beweging wordt het vocht heel gelijkmatig door het product opgenomen.

Nadat het zaad als gevolg van het vocht bij de heersende temperatuur voldoende geprimed is, wordt het in dezelfde trommel terug gedroogd. Ook hierbij zorgt de continue rotatie van de trommel ervoor dat het product gelijkmatig wordt gedroogd.

In de afgelopen jaren heeft IVL al verschillende installaties voor drumpriming mogen realiseren. De uitvoering van een drumpriming installatie is in hoge mate maatwerk. Afhankelijk van de wens van de klant zijn er verschillende mogelijkheden ten aanzien van opstelling en automatisering.

Neemt u voor meer informatie contact op.