Inloggen

IVL Kiemen

De welbekende kiemkast - klimaatkast van IVL is sinds vele jaren in verschillende uitvoeringen leverbaar. De kiemkasten zijn speciaal ontwikkeld voor het kiemen van zaad en voor kiemproeven van zaden. De kiemkasten en klimaatkasten worden geheel naar wens als maatwerk geleverd.

Kiemen vindt het best plaats wanneer de condities optimaal zijn. Onder deze optimale omstandigheden kiemen zaden en groeien ze uit tot gezonde zaailingen. De kiemkasten van IVL zijn ingericht om de condities optimaal te reproduceren en worden gebruikt om de kiemkracht van zaden te bepalen.

Besturing

Met de IVL besturingstechniek is het eenvoudig de condities in de kast naar eigen wens af te stemmen en te controleren. Luchtvochtigheid, temperatuur, verlichting, luchtverversing en luchtsnelheid worden optimaal beheerst. De besturingstechniek biedt alle ruimte om voor u de juiste instellingen te testen en biedt toegang tot het instellen en aflezen van de waarden voor de dag en nachttemperatuur en de schakeltijd voor de verlichting

Lease of huur

Heeft u tijdelijk een klimaatkast nodig voor onderzoek? Al onze droog-, kiem- en klimaatkasten kunt u onder gunstige voorwaarden leasen of huren.

IVL Kiemkast - klimaatkast

De welbekende kiem- en klimaatkasten van IVL zijn sinds vele jaren in verschillende uitvoeringen leverbaar.

Door het toevoegen van opties kan de kast worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Een energiebesparing kan bereikt worden door de te kiezen voor een uitvoering met LED-verlichting. Doordat LED-verlichting minder warmte afgeeft, hoeft er ook minder energie verbruikt te worden voor het koelen van de klimaatkast.

Alle kasten worden in eigen werkplaats gebouwd en getest, waarbij de kasten uiteraard voldoen aan alle van toepassing zijnde regelgeving. Ze worden stekkerklaar en bedrijfsgereed geleverd en voorzien van uitgebreide documentatie.

Voor verdere informatie of prijsopgave staan wij u graag te woord.

Kenmerken:

 • Kiemkast temperatuur bereik: +2 / +40°C

Eigenschap:

 • minimale temperatuurverschillen in de kast
 • Schappen: 8x afmeting 530 x 650 mm

Opties:

 • dimbare verlichting
 • LED verlichting
 • bevochtigingsfunctie tot 85% r.v.
 • droogfunctie tot 15% RV
 • meer of minder schappen

IVL Kiemkast RVS 100% r.v.

IVL Kiemkast 100% luchtvochtigheid

Een speciale uitvoering van de welbekende kiem-klimaatkasten van IVL is de 100 % rv uitvoering. Deze kast wordt in RVS uitgevoerd. De kast is ontwikkeld voor het kiemen van zaad op papier.

In deze betreffende uitvoering vindt koeling van de lucht indirect plaats door een watergekoelde luchtkoeler met een relatief groot warmtewisselend oppervlak. Het koude water wordt middels een DX-koelaggregaat werkend met R134a en een gesoldeerde platenwisselaar op temperatuur gebracht. In dit zelfde circuit bevindt zich ook een elektrisch verwarmingselement, zodat ook bij uitgeschakelde verlichting de temperatuur gehandhaafd wordt.

De voordelen op een rijtje:

 • De compressor en luchtgekoelde condensor bevinden zich bovenop de kast. De overtollige warmte wordt aan de omgevingslucht afgegeven. Bevochtiging vindt plaats door middel van een ultrasoon bevochtiger.
 • De kasten zijn uitgevoerd met een digitale regeling en met een klokfunctie, waarmee zowel de ingestelde temperatuur gewisseld, als ook de verlichting in en uit geschakeld kan worden.
 • Alle uitvoeringen hebben de solide dubbelwandig geïsoleerde omkasting gemeen. Ten behoeve van eenvoudige verplaatsing wordt de kast standaard voorzien van wielen (2x zwenk, 2x bok).
 • Met de doordachte opbouwwijze wordt een zeer kleine temperatuurgradiënt in de kast bereikt (≤ 0,2 K). De temperatuur in het kweekcompartiment wordt niet beïnvloed door de warmte afgegeven door de verlichting, die door middel van dubbel glas is afgescheiden van het kweekcompartiment.
 • De kiemkast heeft (afhankelijk van de geïntegreerde verlichting) een temperatuurbereik van +8 tot +38 °C.
 • Standaard wordt de kast geleverd met 23 schappen (bxd 450 x 550 mm), naar wens kunnen meer of minder schappen worden geplaatst.
 • In de basis uitvoering wordt de kast uitgevoerd met 6 TL armaturen, 3 aan weerszijden (voorzien van HF-voorschakelapparaat) à 36 W, in de kleur 840.
 • Door het toevoegen van opties kan de kast worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Tot de opties behoren:

 • Dimbare TL-verlichting
 • LED-verlichting in meerdere uitvoeringen

De energiebesparing die wordt bereikt door de toepassing van LED-verlichting betaalt zich dubbel uit. Doordat de LED-verlichting minder warmte afgeeft hoeft er ook minder gekoeld te worden. De hoeveelheid energie gebruikt door de koeling van de kiem-klimaatkast neemt dus ook af. De kasten worden in de eigen werkplaats gebouwd en getest. Ze worden stekkerklaar, bedrijfsgereed en voorzien van uitgebreide documentatie geleverd. Voor verder informatie verwijzen wij u graag naar de betreffende brochure.

Uiteraard zijn wij u graag van dienst bij vragen of onduidelijkheden of voor het maken van een vrijblijvende aanbieding. 

Enza herinrichten kiemcellen

Hierbij zijn de bestaande stellingen en luchtverdeelwanden gedemonteerd en afgevoerd. Vervolgens zijn nieuwe luchtverdeelwanden gemonteerd en met een perforatie zodanig aangepast dat met de bestaande luchtkoelers een goede luchtverdeling wordt bereikt.

Lees meer over dit project...