Inloggen

Specialist in koelen

IVL is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van koeltechnische installaties voor het koelen en bewaren van fruit. Projecten worden nationaal en internationaal uitgevoerd. Klanten zijn fruittelers, handelsbedrijven en veilingen. Wij ontwikkelen en produceren innovatieve en praktische oplossingen, die het rendement in de opslag van groente en fruit verbeteren. Verder installeert IVL koel/vriescellen voor distrubutiecentra en voor de veilingen, horeca-, groente- en fruit groothandelsbedrijven.

Koeling van versproducten

Met ruim 40 jaar ervaring in de koelsector levert IVL installaties waarmee producten onder perfecte condities worden geconserveerd met een langere versgarantie. Een goede bedrijfskoeling zorgt ervoor dat uw klanten onder alle omstandigheden verse producten krijgen.

Koel- en vriescellen

U kunt bij IVL terecht voor kleine, eenvoudige oplossingen maar ook voor volledig geautomatiseerde systemen met vele koel- en vriesruimtes. Wij verzorgen niet alleen het ontwerp maar ook de complete installatie, eventuele aankleding én het onderhoud. Wij bieden adequate oplossingen, waarbij u verzekerd bent van een vakkundige, gecertificeerde en snelle uitvoering. Met onze geavanceerde zelf ontworpen procesbewakingssystemen heeft u geen zorgen over de versheid van uw producten.

CO2 transkritisch koelen

Voorsprong door innovatie

IVL Bedrijfskoeling innoveert door het ontwikkelen van meer kennis over koeltechniek in relatie tot productkwaliteit. De nieuwe middelen zoals CO2 bieden de kans op betere warmte-overdracht en daarmee gelijkmatiger ontvochtigen. Dit maakt de cel beter regelbaar.

Doelstelling:

“Een betere kwaliteit en een langere bewaar- en afzettijd met HFK vrije koelinstallaties”

Een betere kwaliteit over een langere bewaartijd heeft positieve effecten op de economische resultaten voor de fruittelers. Met deze ontwikkelingen onderscheid IVL zich van de markt.

Lees meer over natuurlijk koelen met CO2